Jdi na obsah Jdi na menu
 


Voda v lidském organismu. Co pít

30. 12. 2010

 

 

 

Jsme průzračné čisté bytosti, jsme ze 75 - 90 % z  vody.  Co máme  pít ? Odpověď je jednoduchá. Čistou vodu. Den začíná sklenicí horké vody s citrónem (detoxikace), během dne vypijeme dalších 6 sklenic čisté vody, Voda je nádherná živá tekutina, zářivý  nápoj, který je třeba v čisté podobě tělu pravidelně dodávat. Horká voda dodá tělu mnohem více energie než káva a doplňuje tekutinu do kloubů. 

Ideální je voda tající z ledu, nebo voda do které je umístěn růženín nebo křišťál. Lečivá je také voda, jíž bylo požehnáno. (Vodě vždy v duchu žehnám: "Žehnej ti Bůh, vejdi do těla a léči.")

 

Kolik potřebujeme tekutin denně? Je to různé. 2 - 3, 5 litru. Nepříznivý je nedostatek, ale také nadbytek. Při nedostatku tekutin je krev hustá, hůře proudí, je snížen přítok živin k buńkám, krev špatně protéká ledvinami, játry, špatně se odbourávají a vylučují škodlivé látky, namáhány jsou také střeva. Nadbytek tekutin je také nežádoucí. Neúměrně se ředí krev, klesá hladina přenášených živin a kyslíku. Je namáháno srdce i ledviny.  

  voda2-1-.jpg   

Množství přijatých tekutin je různé podle ročního období, teploty, zátěže - fyzického výkonu. Prší-li nebo je vlhko a zima, stačí pít méně. Také je důležité co jíme. Ovoce, saláty, polévka, obilí již vodu obsahují. Naopak káva odvodňuje. Je třeba se naučit pít v průběhu celého dne po doušcích. Tak se vyrovnává tlak v mezibuněčném prostoru. Pítí čisté vody odstraní také bolest hlavy a jiné bolesti.

voda-1-.jpg

Doporučuji vypít před jídlem 2 dcl čisté vody nebo jiného nápoje. Do jídla by se pít spíše němělo, nebo jen trochu.

Další zdravé nápoje:

čerstvé zeleninové šťávy: mrkvová, celerová, zelná, řepná, špenátová, okurková ....

čerstvé ovocné šťávy: jablečná, brusinková, borůvková, hroznová, melounová ....

denní čaje střídáme: sedmikvítek od Grešíka, rakytníkový od Grešíka, zázvorový se šípkem (Apotheke), brusinkový, zelený - Sayonara s citrónem, ostropestřec, čaje Bancha, ....

bylinné - v době léčení

pivo - nepasterizované, kroužkované, nealkoholické

víno - ničí životy i zdraví mnoha lidí, tak pozor! Pijte šťávu vymačkanou z bio hroznů.

                                                                      Petra Randáková   

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>