Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZDRAVÉ SLADKOSTI

 

Doporučuji tyto RAW recepty a děkuji Růžence za odkaz

 

KNIHA ZDRAVÉ SLADKOSTI autorka VĚRA TALANDOVÁ

 

imagescar007hm.jpg

 

P E Č E M E   S L A D K O S T I  

 

J á h l o v á    s r d í č k a

2 hrnky  uvařených jáhel (1 hrnek - 1/4 l)

3 lžíce medu

trochu citronové kůry, trochu pomerančové (ovoce umyjte v umeoctu a vodě)

šťáva z 1 citrónu a 1 pomeranče

3 lžíce rýžového oleje

1 velká lžíce kokosového mléka v plechovce (např. Franz Josef)

10 lžíc jemně strouhaného bio kokosu

1 lžička (plná) kukuřičného škrobu

7 lžic hladké mouky (může být bezlepková)

2 lžíce hladké mouky kukuřičné

TVAROVALA JSEM DO MALÝCH VYKRAJOVAČEK SRDÍČEK NA PLECH (na pečící papír)

lze také dělat jako sušenky - kouličku a rozmáčknout vidličkou

pečeme na 180 stupňů 20 minut

můžeme i ozdobit

 

 

Š v e s t k o v ý   k o l á č

1 a 1/2 hrnku sójového mléka Provamel Bio Vanilla

1 lžička hnědého cukru

4 lžíce cukru krystal

sáček sušených kvasnic (10 g)

1/2 hrnku celozrné BIO špaldové mouky hladké nebo 1/2 hrnku kukuřičné polohrubé

promíchat

7 lžic rýžového oleje

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky

1 lžička kukuřičného škrobu

trochu muškátového oříšku / skořice

citrónová kůra, pomerančová kůra

šťáva z půl pomeranče

špetka soli

promíchat a nechat vykynout (1 hod)

nalít (namazat) na plech vymaštěný rýžovým olejem

 

Š V E S T K Y,  P O V I D L A,  A T D.

Drobenka

(rozemleté mandle 3/4 hrnku)

5 lžic rýžového oleje

3 lžíce cukru krystal

4 - 5 lžic polohrubé mouky

nebo v rostlinném mléce povařený ochucený mák, pak se drobenka nedává

PEČEME 60 minut na 180 stupňů, dáme do ohřáté trouby

 

 

recept od Růženky K. (od petra.rybova@gmail.com)

RAW KAROBOVÉ ŘEZY

3 sáčky mixované slunečnice

1 šálek kokosu

1/2 šálku medu

1/2 šálku karobu

Mezi mikrotenovými sáčky rozválíme a vykrájíme řezy / různé tvary

 

recept od Růženky K. (od petra.rybova@gmail.com)

RAW - Vanilkové rohlíčky

1/2 hrnku pohanky - 4 hodiny namočené, umleté

1/2 hrnku ovesné mouky

1 hrnek vlašských ořechů

2 lžičky mleté vanilky

4 lžíce agáve sirupu

Vytvarujeme rohlíčky, sušíme 4 hod na 35 stupňů, namočíme v čokoládě

Čokoláda: 4 lžíce RAW kakaa

1 lžíce kokosového oleje

2 lžíce agáve sirupu, vlažná voda na rozředění

 

 

recept od Růženky K. (od petra.rybova@gmail.com)

RAW JABLKOVÉ NUDLE S MÁKEM

jablka
mák
ořechy,  semínka, skořice
sušené ovoce - švestky, rozinky, brusinky, pomeranč aj.
Jablka zpracujeme na spiralizéru, nebo nastrouháme nahrubo.
Přidame předem namočené ovoce,
stačí na dvě hodiny (rozinky, švestky, aj.)
Umletý mák, cukr, skořici promicháme.
 
imagescaeg6wo7.jpg
 
 
recept od Růženky K. (od petra.rybova@gmail.com)
KOKOSOVO - BANÁNOVÉ KULIČKY RAW
kokos
banán
med, šťáva z pomeranče
Kokos umeleme na mouku, rozmačkáme v něm banán, přidáme pomerančovou šťávu a med. Můžeme přidat i rozmixované rozinky, kokos přidáváme dle hustoty, abychom mohli hmotu tvarovat. Lze obalit v kokosu nebo v rozemletých vlašských ořeších.
 
Výsledek obrázku pro kokos kugeln
 
 
recept od Růženky K. (od petra.rybova@gmail.com)
RAW ROHLÍČKY 2
cca 2 šálky strouhaneho kokosu
1 šálek vlašských ořechů
med na spojení hmoty
vanilkové aroma, či prášek
 
 
Umeleme kokos na mouku včetně ořechů, přidáme vanilku či aroma a spojíme medem. Z hmoty urohlíčkujeme rohličky. Můžeme dát na pár hodin do sušičky, ale neni to nutné. Můžeme přidat kakao či karob, jiné kořeni a uválet třeba kuličky, nebo jine tvary.
 
Výsledek obrázku pro kokos hornchen
 
Výsledek obrázku pro kokos kugeln
recept od Růženky K. (od petra.rybova@gmail.com)
RAW MAKOVÉ KULIČKY
250g máku
100 g semen či ořechů (mandle, slunečnice, vlašáky, lískové ořechy aj.)
100 g brusinek, či rozinek nebo datli
asi 3 lžíce medu
 
Mák umeleme a přidáme nahrubo nakrajené ořechy, rozinky a semena přes noc namočené ve vodě. Promícháme s medem.  Uválíme kuličky, které obalíme třeba v kokosu. Skladujte v ledničce - mák rychle žlukne. Semena a ořechy namáčíme proto, abychom nakopli enzymy. Prostě nám obživnou. 
 
 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2018 >>