Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na půst o šťávách

2. 2. 2018

SMĚS ZELENINOVÝCH ŠŤÁV PRO PROTIRAKOVINOVOU KÚRU a 42 DENNÍ PŮST podle Rudolfa BREUSSE

300 g červené řepy, 100 g karotky (mrkve), 100 g celerové hlízy,

30 g černé ředkve, 1 brambora velikosti slepičího vejce.

Pije se také ledvinový a šalvějový čaj, plus 2 - 3 litry čisté vody a jiné čaje podle místa nádoru

NUTNÉ PŘEČÍST!!!      Rakovina, leukémie; Rudolf Breuss

 

 

Ovocné a zeleninové šťávy?

Hodně lidí si myslí, že hodí pár kousků ovoce do mixéru a je hotovo. Pozor, to je veliký omyl. Mezi smothie a šťávou z ovoce a zeleniny je rozdíl. Smoothie obsahuje dužninu (vlákninu) a tak prochází trávením. Šťáva však nikoliv, šťáva vstupuje do buněk rychle a volně. Nejlepší je ráno vypít šťávu z pěti mrkví a jednoho jablka z naší zahrádky.
 
 
 
Odšťavněním také odstraníte většinu chemikálií, kterými byly plody ošetřeny. Chemické látky zůstávají na vláknině!

Jaký vybrat odšťavňovač?

Nejlepší je šnekový. Odšťavňuje nízkootáčkově a tím ve šťávě ponechá nejvíce vitamínů a minerálů, oproti odstředivému odšťavňovači. Šťáva je tedy mnohem kvalitnější.  
 
Kvalitní šnekový odšťavňovač začíná na 5 000 Kč a jde do cca 12 000 Kč. Dají se pořídit i levnější a někdy jsou také dostačující. Je to jako u všeho, levnější mají méně kvalitní materiály, ty dražší přístroje jsou bytelnější a zřejmě déle a více vydrží. 
Jaké šťávy pít?
 
Vyberte si plody, na které máte chuť. Odšťavnit se dá cokoliv, co má trochu šťávy. Takže téměř všechno ovoce, pozor - vypijete hodně cukrů, zelenina je lepší a nejlepší je ta v bio kvalitě (tedy vaše vlastní zelenina). Zeleninové šťávy jsou opravdu léčivé: mrkev, celer, petržel, špenát, červená řepa, okurka, zelí, kapusta, odšťavnit můžete i řapíkatý celer, salát, nebo např. pampelišku a různé druhy bylinek.
 
 
Nejlépší je řídit se vlastní chutí, také dostupností zeleniny. Naslouchejte svému tělu a dejte mu to, co přesně potřebuje. 
 
Pokud nejíte a jenom pijete zeleninové šťávy, jedná se o detox organismu. Tělu dodáváme vitamíny, minerály a enzymy, aby bylo schopno se očistit a restartovat. Je třeba k tomu pít dostatek čisté vody a poradit se s lékařem jak dlouhý půst je pro vás vhodný. Už vidím ten obličej lékaře wink, asi znám i jeho/její odpověď. Při půstu je důležité necpat do sebe žádné jedy. Po dobu půstu na šťávách je třeba nekouřit a nepít alkohol. 

 

Krásná jídla. Jídlo má být barevné.

            
                 
Tak tohle je živá strava. Je zábavná, barevná, prospěšná našemu tělu.

 

 

 

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>