Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arsenicum album - mocný lék s děsivým názvem

12. 12. 2020

Homeopatia weterynaryjna - kurs podstawowy

„Ty dáváš svým psům jed?“ ozvala se zcela rozhozená jedna má známá, když mě viděla s tubičkou léku Arsenicum album v ruce. Do té doby mne tato reakce ani nenapadla, ale v poslední době se občas s podobným údivem setkávám, proto je asi na místě, abych vás s tímto lékem trochu seznámila. 

Arsenicum Album por.gra.4 g 30CH od 79 Kč - Heureka.cz

Ano, arsen je silný jed, proto se toho názvu možná řada lidí lekne. Nicméně si musíme uvědomit, že arsenem se před objevem antibiotik léčily infekce. Další, na co zapomínáme, je, že mnoho léků z humánní medicíny pochází z různých jedů, např. hadů, či rostlin apod., a také se nad tím dnes již nepozastavujeme, nebo si to spíš neuvědomujeme – je to pro nás samozřejmé.

Homeopatický lék Arsenicum album je pro mě osobně pokladem a jedním z nejvíce používaných léků. Jeho působení je tak široké a různorodé, že zkrátka patří do mé lékárničky a jako svatý grál v ní nesmí chybět.

Jeho účinky jsou skvělé u onemocnění srdce, při průjmech způsobených zkaženým, špatným nebo otráveným jídlem, při onemocnění ledvin, jater, močových cest, dýchacích cest (astma, bronchitida), při kožních potížích či vyrážkách. 

Je to lék, který je velmi účinný i na psychické potíže – při strachu a obavách ze smrti, nemoci, z toho, co bude. Je to lék přecitlivělých, roztřesených, zimomřivých a hubených jedinců. 

Osobně používám Arsenicum i ve velmi vážných stavech, kdy ostatní léky buď nezabírají, nebo už nevím, co bych použila dále. Arsenicum mi většinou vždy až zázračně poslouží a pomůže. Na výše uvedená onemocnění ho používám v potenci 5−9 C několikrát denně do zlepšení stavu, které zpravidla přichází velmi rychle. Při zmiňovaných psychických obtížích používám dlouhodobě ve vyšší potenci 30 C 2x denně.

 

ZDROJ:

https://svethomeopatie.cz/cs/2657-arsenicum-album-mocny-lek-s-desivym-nazvem

Arsenicum Album 30CH gra.4g - Brněnská lékárna - Váš partner pro zdraví

HOMEOPATIKA A COVID

Lze covid-19 léčit homeopaticky? Lze léčit homeopaticky epidemie? Z historických pramenů víme např. o epidemii cholery v Londýně v polovině 19.stol., kdy byla úmrtnost okolo 40% při tehdejší běžné léčbě a jen 2% při homeopatické léčbě. Homeopaté podle symptomů mnoha pacientů dají dohromady „genus epidemicus“ dané epidemie a podle toho určí nejvhodnější homeopatické léky pro danou epidemii. Funguje to spolehlivě, prověřeno zkušenostmi za posledních 200 let. V Čechách to není léčba „lege artis“, ale je snadná, levná, účinná.

Jako prevence může dobře posloužit polykompozitní homeopatický lék s názvem Prevencia CV, který připravila slovenská lékárna Homeo Centrum (e-mail: homeocentrum@gmail.com). Skládá se ze směsi arsenicum album 30C, Antimonium arsenicum 30 C a Justicia adhorata 3C a 5 gramové balení stojí 5 Euro.

Svět Homeopatie: Co je to homeopatický lék a jaké jsou zásady jeho užívání?

Které homeopatické léky vám mohou pomoci?

Arsenicum album 30 CH – pokud jste opravdu vystrašení, doporučuji vzít hned –zmírní váš strach, zmenší pravděpodobnost nákazy a v případě onemocnění budete rychleji zdrávi. Tento lék bych viděla jako klíčový pro většinu lidí – především z důvodu strachu, co celou kauzu provází. Bryonia alba 30 CH – pokud již nemocní jste, bolí vás každý pohyb, nejraději byste se ani nehnuli, při kašli se držíte za hrudník, abyste zabránili bolestivému pohybu hrudníku, bolest hlavy, teplota. Gelsemium 30 CH – klasické chřipkové bolesti svalů, celé tělo je těžké, unavené, teplota, kašel. Antimonium tartaricum 30 CH – plíce jsou plné hlenu, co se jen obtížně vykašlává, teplota, únava. Eupatorium perfoliatum 30 CH – též teplota, únava, chřipkový stav – ale bolesti jsou pociťovány v kostech. Justicia adhatoda 30 C – při vážnějších plicních komplikacích (tento lék Boiron nevyrábí – ale lez jej objednat na www.helios.co.uk )

Homeopatické léky v ČR lze zakoupit v lékárnách. Je podivuhodné, že na něco, na co je pohlíženo jako na „placebo“ je zapotřebí lékařský předpis, který vám vystaví lékař, který o homeopatii nic neví (tedy pokud sám není nadšencem, co si ji studuje ve svém volném čase). Nebo budete mít štěstí na osvíceného lékárníka, co vám je prodá.

Homeopatie je vysoce účinná a efektivní léčba, ale také individuální. V případech epidemií na 80% pacientů zabere lék dané epidemie – viz výčet nahoře. Pro zbylých 20% pacientů je nutné najít pro ně přesnější lék. V takových případech pomůže zkušený homeopat. Každopádně zavčas kontaktovat svého homeopata je určitě lepší, než zbytečně podléhat strachu a panice.

BOIRON Arsenicum album CH9 4 g - Lékárna.cz Arsenicum Album CH15 granule 4g | Pilulka.cz  AKH Arsenicum Album 60tbl. | zdraví k vám

ZDROJ:

https://homeopatie-praha.com/jak-ucinne-bojovat-s-koronavirem/

KALIUM IODATUM AKH 60 C59-C317-C679 Tablety - Zdraví.Euro.cz

Kalium iodatum AKH (draslík)

Kalium iodatum je klíčovým lékem homeopatické medicíny. Je to jeden z nejužívanějších homeopatických léků. Pomáhá při alergiích, záchvatech dušnosti, při kašli, při astmatu.

Jako homeopatický lék je Kalium iodatum používáno při léčbě alergií (především na pyl a prach) s rychlým a dramatickým průběhem, který doprovází záchvaty dušnosti, otoky či spastický kašel. Mírní také projevy astmatu. Je to velký lék autoimunních onemocnění, u kterých je složité najít přesnou příčinu. Kalium iodatum je preventivním lékem stavů po očkování.

Používá se při léčbě bronchitidy a těžkého kašle. Tento lék se také často používá v kombinaci s lékem Allium cepa při chronické rýmě, obzvlášť, je-li podezření na souvislost s alergií. Může pomoci také při chrápání.

Homeopathy | Eastbourne | Eastbourne Clinic of Natural Medicine

Kalium iodatum pomáhá při slzení a podráždění očí se zarudnutím. Projevilo se jako výborný lék při léčbě pacientů s alergiemi na standardní léky, především na antibiotika. Je také jedním z prvních léků, které se nasazují, utrpěl-li pacient těžký úraz hlavy či vnitřních orgánů.

Užívá se především při léčbě závažných nemocí, které se vyznačují rychlým průběhem. Kalium iodatum je vhodné pro léčbu aktivních a horkokrevných lidí se sklonem k velké žíznivosti, alergiím a kašli. Patří mezi léky se širokým a hlubokým záběrem. Dále pomáhá při zvětšení a bolestivosti štítné žlázy. Prohloubení nebo vznik problémů v noci, v teple, za sychravého počasí.

AKH Silicea 60 tablet

Silicea AKH (křemík)

Posílení oslabené imunity před chřipkovou sezónou

Léčebné účinky Silicei, tedy křemíku, prvně zaznamenal a následně zavedl do medicíny Paracelsus. S. Hahnemann se při hledání dalších léčivých látek pro použití v homeopatii nechal jeho prací inspirovat a vyzkoušel Siliceu jako homeopatikum. Používal ji v léčbě hnisavých zánětů a špatně se hojících ran, pro osoby, které mají sklon k časté psychické i fyzické únavě, u často nemocných pacientů.

Silicea jako homeopatický lék velmi dobře pomáhá při nemocech, které vznikly v důsledku pobytu v chladném prostředí nebo v průvanu. Pacient typu Silicea má velmi křehkou imunitu, a proto je náchylnější k různým nemocem, včetně sezónních chřipkových stavů.

Silicea se rychle stala velmi oblíbeným lékem mezi pediatry. Tisíce dětských lékařů po celém světě, kteří mají aspoň trochu pozitivní vztah k homeopatii, podávají svým dětským pacientům Siliceu jako lék pro zvýšení imunity a při léčbě chronicky nemocných dětí a dorostenců. Oblíbeným lékem dětských lékařů je také proto, že je velmi efektivní při léčbě drobných dětí, které špatně rostou, přestože obvykle mají dobrou chuť k jídlu. Pomáhá také ke správnému růstu kostí a zubů.

ZDROJ:

http://www.budtezdravi.cz/cz/homeopaticka-pomoc/homepaticke-leky/11-silicea-akh.html

 

Homeopatie pro zdraví - Homeopatická lékárna | Kezdravi.cz

 

Co, koho lze homeopaticky léčit. V homeopatii neléčíme chorobu, ale pacienta. Takže v zásadě platí, že lze léčit každého, kdo o léčbu projeví zájem. Homeopatický lék v sobě nese informaci, kterou  je naše duše schopná přečíst. V podstatě jí lékem nastavíme zrcadlo, které ji ukáže její vlastní vychýlení. Ona „uvidí“ svoji chybu a napraví ji. Homeopatické léky se vyrábí triturací, ředěním a protřepáváním výtažků z rostlin, nerostů, minerálů, živočichů, produktů chorob, atd. Tím se z původní látky získává informace (díky paměti vody), která se dalším ředěním a protřepáváním zintenzivňuje. Takže lék více ředěný (např. 200C, tj 200x zředěno 1:100 a protřepáno) působí hlouběji a déle než méně zředěný (např. 9 CH).  Má-li pacient silnou vitální sílu a homeopatovi se podaří nalézt správný lék vyléčí homeopatie i nemoci považované v klasické medicíně za "nevyléčitelné".

          Heldere Gele Vlinder Die Op Wit Wordt Geïsoleerdr Stock Afbeelding -  Afbeelding bestaande uit geel, flying: 12476991 

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>